SolaX Hibrid ismertető

SolaX Hibrid ismertető
Ezen cikkünk egy kis segítséggel szolgál azoknak akik a hibrid inverterek mellett teszik le a voksukat. Illetve ismeretterjesztéssel azoknak akik még bizonytalanok rendszerükkel kapcsolatban.

A hibrid inverteres rendszer felépítése:
Szükséges alapeszközök:
▪ Inverter
▪ EPS Box (backup funkcióhoz)
▪ Smart meter
▪ Akkumulátor (alap 5,8 kWh)

Opcionális eszközök:
▪ WiFi-modul (erősen javasolt)
▪ További akkumulátor(ok) (11,6 – 23,2 kWh)*

INVERTER Az innovatív X-Hybrid egy intelligens energiagazdálkodási rendszer, amely a felesleges energiát az akkumulátorokban tárolja későbbi felhasználás céljából. Az inverter 3-10 kW teljesítmény között elérhető 1- és 3-fázisú megoldással.

EPS BOX egy SolaX hibrid inverter kiegészítő: két érintkezőt tartalmaz, amelyek a hibrid inverterek EPS ki/bemenetét kezelik. Az EPS Box egyszerű csatlakozást tesz lehetővé, vészhelyzeti használatra az akkumulátorból tudja biztosítani az áramellátást hálózati áramkimaradás esetén. Később, amikor a hálózat visszatér, az érintkezők biztosítják az EPS kimenet biztonságos bezárását. (újra a hálózatra csatlakozott vezetékeken történik az áramellátás)

SMART METER (EASTRON) Az intelligens fogyasztásmérő lehetővé teszi az energiatermelés és -felhasználás figyelését, és teljes otthoni energiafigyelő rendszerként használható.

AKKUMULÁTOR (TRIPLE POWER LFP 5.8) Az alap hibrid rendszerhez automatikusan jár 5,8 kWh aksi kapacitás, ezt lehet bővíteni további +5,8kWh aksi(k)val, összesen 4 db aksival (=23,2 kWh-ra).
*FONTOS: X1-Hybridhez min-max 1-3 db akkumulátor köthető (Master-t beleértve)
                  X3-Hybridhez min-max 2-4 db akkumulátor köthető (Master-t beleértve)


WIFI MODUL egy egyszerű plug-in eszköz, aminek segítségével figyelemmel kísérhető az aktuális hozam, beállítható a részletes e-mail jelentések küldése. A rendszer termelése figyelhető alkalmazáson vagy webböngészőn keresztül, iOS és Android készülékeken is.

 

Szükséges akkumulátorkapacitás kiszámítás:

A hibrid invertereket kissé magasabbra kell méretezni, mint a fogyasztás. A hőmérsékleti csökkenés miatt az inverternek legalább 1,2-szer nagyobbnak kell lennie, mint a legmagasabb folyamatos nyári igény.
Az akkumulátor kapacitását kWh-ban mérik, ez az összes energiamennyiség, amelyet az akkumulátor tárolni képes. Az akkumulátor típusától és specifikációjától függően azonban nem minden rendelkezésre álló kapacitás használható fel. A lítium-ion és az új generációs akkumulátor technológiák 80–95%-ig meríthető le.
Egy tipikus hálózati csatlakozással ellátott otthon, ahol a csúcsidő (esti) energiafogyasztás délután 17 órától éjfélig átlagosan 8 kWh lehet, nagyjából 12 kWh lítium elem elegendő. Példa: Ha a csúcsenergia-felhasználás (6 és 12 óra között) 6kWh volt, akkor a rendszer nagyjából 7-8 kW-os lítium akkumulátort igényel a csúcsenergia-fogyasztás megfelelő fedezésére.

Tartalomhoz tartozó címkék: cikk