Elektronikus by-pass (230V)

Katt rá a felnagyításhoz
Cikkszám: v us 12n
Elérhetőség: Rendelhető - nettó ár

Leírás és Paraméterek

Elektronikus átkapcsoló állomás

Az elektronikus átkapcsoló (by-pass) automatikusan átkapcsolja a 230V-os fogyasztókat egy alternatív áramforrásra (AC1 bemenet) biztonságos módon, amikor a prioritással rendelkező AC2 bemeneten megszűnik a 230V-os hálózati feszültség. Az alkalmazott mikrokontrollernek köszönhetően az átkapcsolás a különböző áramforrások (inverter, hálózat, aggregátor, stb.) és a fogyasztó között teljesen biztonságos, használatával elkerülhetők az egyszerű mágneskapcsolós átkapcsoló megoldások által okozott károk az inverterben.

Működési leírás
Az US-12N átkapcsoló állomás (elektronikus by-pass) rendelkezik két 230V-os bemenettel (AC1 és AC2), illetve egy kimenettel a fogyasztók felé. Alaphelyzetben a fogyasztói kimenet egészen addig az AC2 bemenetre kötött áramforrásról kapja a betáplálást, ameddig ott a 230V-os feszültség jelen van.

Amikor megszűnik az AC2 bemeneten a feszültség, az US-12N automatikusan átkapcsolja a fogyasztói kimenetet az AC1 bemenetre kötött áramforrásra. Az US-12N automatikusan vissza is kapcsolja a fogyasztói kimenetet az AC2 bemenetre, ha ott a 230V-os feszültség újra megjelenik.

Alkalmazás
járművekben: utazás alatt (autóval, lakókocsival, hajóval, stb.) a jármű fedélzetén lévő 230V-os fogyasztókat az inverter táplálja meg a jármű akkumulátoráról. Amikor rendelkezésünkre áll 230V-os villamos hálózat (pl. kemping), csatlakoztassuk a hálózati feszültséget az US-12 átkapcsoló állomás AC2 prioritással rendelkező bemenetére, amely érzékelvén a hálózati feszültség jelenlétét átkapcsolja a fogyasztókat automatikusan az AC2 bemenetre. Így nincs szükség az inverteres rendszer lecsatlakoztatására.

helyhezkötve: az US-12 átkapcsoló bypass állomást ún. On-line szünetmenes áramforrásként (UPS) is felhasználhatjuk egy inverterrel és akkumulátorokkal összekötve. A fogyasztókat a hálózati feszültség táplálja meg az AC2 bemeneten keresztül, áramkimaradás esetén az US-12 by-pass automatikusan átkapcsolja őket az inverter kimenetére (AC1), s így azok tovább tudnak működni akkumulátoros-inverteres üzemben. Ebben a kombinációban létre tudunk hozni egy ún. Online szünetmentes tápegységet (UPS-t), amely az akkumulátorok kapacitásától függően tetszőleges hosszan tudja ellátni a fogyasztókat.

Ugyancsak megoldható pl. szigetüzemű napelemes rendszereknél az, hogy az AC2 bemenetre kötött inverter mélykisülésvédelmi lekapcsolásakor (az akkuban tárolt energia elfogyott) a fogyasztók automatikusan átkapcsolásra kerüljenek a meglévő hálózatra.

Névleges feszültség 230 Vac ~ 50 Hz
Maximális áram 12A
Maximális kimeneti teljesítmény 2.760 VA
Átkapcsolási idő <1 sec., nem szünetmentes
Méretek (H×SZ×M) 130 × 130 × 60 mm
Tömeg 300 g
Védettség IP55

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!
Szűrés gyártó szerint
Írjon nekünk!

Tagság

Akciós termékek
Elérhetőség

Ügyfélszolgálat:
Hétfőtől csütörtökig
8:00 - 16:30

Pénteken
8:00-14:00

Telefon:
+3670-327-2799
+3670-601-3535
+3670-396-9304

E-mail:
info@napelemmarket.hu